Billeder fra rejser

Verden er en bog, og den, som ikke rejser, læser kun én side
The world is a book, and those who do not travel read only a page. (Saint Augustine, 354-430)

onsdag den 21. juli 2010

Resten af Reykjanes' kyst

Tirsdag den 20. juli 2010

Vi begynder lige med dagens fugl. Den har vi set mange gange, og vi har ogsaa tidlige sat et billede ind af den her paa bloggen. - Men det er en meget almindelig fugl, som vi flere gange har haft kredsende over hovedet paa os.
Igen i dag saa vi den. Eksemplaret her ovenfor sad paa diget ved kirken i Kalfatjörn, og den fulgte os i meget kort afstand baade i luften og paa jorden foran os, da vi gik ned mod kysten.

Kalfatjörn var vores förste stop, da vi i dag ville rundt paa resten af halvöen Reykjanes' kyst. Den del, vi manglede at besöge, var omraadet omkring lufthavnen i Keflavik.

Det er et lidt mere fladt (smart at lægge en lufthavn her!) omraade. Der er öde og stenet i midten og flere fiskerbyer langs kysten.

Trafikken mod lufthavnen i Keflavik körer uden om omraadet Vatnsleysa strand. I dag drejede vi fra landevejen og saa paa kysten og lavamarken derude.
Et lille skur ved kysten bag Kalfatjarnarkirkja.
Planten kvan (god mod skörbug!) ses mange steder

.
Kalfatjarnarkirkja med bjerget Keilir i baggrunden. Hovedvejen mod Keflavik ligger midt imellem.
Inde paa lavamarken mellem kysten og hovedvejen ligger Staðerborg. Det er et "læskur" for faar, som er bygget af lavasten. Det er 2 meter höjt, 8 meter i diameter og 35 meter i omkreds.
Det skulle vi selvfölgelig se, selv om der skulle en travetur over en ujævn lavamark til for at komme frem til "skuret."
Men paa godt halvanden time kunne vi naa frem og tilbage.

Et kig ud mod lavamarken.
Smal aabning. Det var nok ikke meningen, at der skulle komme ret meget blæst ind fra Atlanterhavet.

Da vi körte videre ud mod Keflavik, saa vi igen en af de advarsler, som vi har set flere gange. Advarslen skal tages alvorligt. Især ternerne flyver meget hurtigt og lavt hen over vejen.

Garðskagi, den yderste spids nord for Keflavik.
Der er to fyrtaarne. Her er det ældste, ..
.. og her her er det yngste, som har samme alder som den islandske republik, altsaa opfört i 1944.
Der laa et par skibe ved fyret, men de er nok ikke strandede ;-)

Nu har vi været paa flere ture paa Reykjanes, halvöen sydvest for Reykjavik. Det har været gode ture. Det er ikke langt at köre fra Garðabær. Halvöen er ikke særlig stor, men der har været meget flotte naturoplevelser for os.

Ingen kommentarer: