Billeder fra rejser

Verden er en bog, og den, som ikke rejser, læser kun én side
The world is a book, and those who do not travel read only a page. (Saint Augustine, 354-430)

tirsdag den 13. juli 2010

2 flotte udflugtsdage - dag 1

Söndag den 11. juli 2010
Mandag den 12. juli 2010

Hvor heldig kan man være?
Efter kun en eneste dag med regn, var der gode vejrudsigter for de kommende dage. Det vil sige 15-16 grader begyndende med overskyet og stigende til flot solskin i löbet af eftermiddagene.

Derfor tog vi to udflugtsdage i træk, og det blev flotte dage!

Paa vej over Mosfellsheiði. Forude ses udslip fra det varme vand, og langs vejen löb store rör. Hvad mon der kommer omkring næste sving?

Der kom en meget flot udsigt mod Þingvallavatn, men lige nedenfor laa noget, som ogsaa var interessant.

Ikke blot et, men to store kraftværker kunne vi se nede i dalen lige för Þingvallavatn. Her ses det ene. Det er disse kraftværker, der udnytter det op til 200 grader varme vand fra undergrunden og leverer varmt vand til Reykjavik.

Der var ogsaa her flotte vækster mellem lavastenene.

Her er vi kommet nærmere paa Þingvallavatn, som vi skulle köre op langs med for at komme frem til Þingellir. Den udsigt kunne vi da kun være tilfreds med, mens det langsomt klarede op og blev varmere og varmere.

Vi er fremme ved Þingvellir-sletten, hvor islændingene allerede i 930 havde tingsted. Det præsenterede sig saa flot for os, som det overhovedet er muligt.

Saa det var ikke nogen daarlig udsigt at have, mens det var frokosttid.

Her mener man, at selve lovgivningsstedet var placeret. Et godt sted at samles. Det er alligevel overraskende at höre, at de, som kom længst væk fra, maatte ride i 2 uger for at komme frem til tinget. Godt at vi kunne göre det paa en dagstur.
- Og saa var det endda kun 2. del af "The Golden Circle," som udflugtsbusserne körer.
Ingen tvivl om, at lavaen har flydt her, hvor vi sad.


Det var saa vores besög paa det for islændingene saa betydningsfulde Þingvellir. Vi giver lige dagen et flag mere her paa bloggen!
Udsigten er fra den nordlige ende af Þingvalla-sletten.

Ingen kommentarer: