Billeder fra rejser

Verden er en bog, og den, som ikke rejser, læser kun én side
The world is a book, and those who do not travel read only a page. (Saint Augustine, 354-430)

lørdag den 10. juli 2010

Bessastaðir, - en vandretur

Fredag den 9. juli 2010
I dag faar bloggen ogsaa det officielle regeringsflag. Vi skulle trods alt besöge præsidentboligen. ;-).Præsidentens officielle residensbygning hedder Bessastaðir. Bygningerne ligger ude paa en halvö lige syd for Garðabær. Vi kan se bygningerne derude, naar vi gaar ned til vandet.
I dag ville vi gaa en tur derud. Vi regnede med, at det ville tage mellem en og to timer, afhængig af hvor mange fugle mv. vi saa paa undervejs.
Turen kom til at tage halvanden time hver vej. Med 3 timers vandring blev det saa til 4 timer i alt.
Vi var heldige. Selv om vinden ikke var varm, skinnede solen hele tiden. Vi saa mange fugle undervejs paa vores vandring over den ujævne lava.
Da vi havde nydt solen ved kirkemuren lige foran præsidentboligen, beluttede vi os for at gaa hjem igen. Præsidenten ville ikke tage imod os. Maaske var hun ikke hjemme?
Vandreturen er begyndt. Vi gaar hen over lavaen, mens vi nyder udsigten ind mod Reykjavik.

Der var massevis af fugle at kigge paa undervejs. Vi genkendte regnspover, strandskader, bekkasiner, snepper, strandlöbere, strandpibere og gæs.

Saa er vi kommet ud af lavamarken, og vi nærmer os Bessastaðir. Bygningerne ses yders paa pynten til höjre for Bente.

Hovedbygningen til höjre for kirken er fra 1761-66, og dermed en af de ældste bygninger i Island. Vi havde ikke lov til at gaa længere end til og med kirken. - Men der var nu ingen form for vagt at se.

Afslapning i solen ved kirkemuren inden turen tilbage begynder. Imens kunne hun kigge paa, at der blev vendt hö paa marken lige ved siden af.


Farvel til præsidentboligen med den flotte beliggenhed.

..og igen i aften fik vi en smuk solnedgang. Her ses blokkene i strandkanten i det sene aftenlys.

Ingen kommentarer: