Billeder fra rejser

Verden er en bog, og den, som ikke rejser, læser kun én side
The world is a book, and those who do not travel read only a page. (Saint Augustine, 354-430)

lørdag den 10. juli 2010

En halv "Golden Circle"

Torsdag den 8. juli 2010

The Golden Circle Tour, - alle busselskaberne körer den tur. Den kan köres med start om morgenen, midt paa dagen eller som aftentur. Det er simpelthen en klassiker.
Men vi bestemte os for at nöjes med en halv tur i förste omgang. Alligevel tog det os 8 timer! Men saa havde vi ogsaa nogle rimelige ophold ved de tre attraktioner, vi saa:

1. Gullfoss

Vandfaldet med 32 meters fald i to kaskader, hvorefter vandet fortsætter i en 70 meter dyb canyon. Det er flot. Her saa vi en af de meget kendte seværdigheder. Den levede op til forventningerne.




Problemet med saadan et vandfald er den konstante stövregn. Det er helt umuligt ikke at faa vanddraaber paa linsen. Der blev ellers forsögt mange gang med Bente lige foran faldet. Det duede bare ikke! :-(

2. Geysir og Strokkur
Geysir har givet navn til begrebet en geyser. Den springer nu kun med jævne mellemrum, men Strokkur lige ved siden af smider vandet op i luften med cirka 5 minutters mellemrum.
- Ogsaa værd at se, ikke bare paa grund af geyserne, men ogsaa paa grund af den konstante boblen i andre huller, hvor vandet, der kommer op, kan være 100 grader varmt.






3. Kerið
Saa var der en ekstra gevinst paa vejen hjem. Vi kom forbi krateret Kerið, som er 55 meter dybt. Det er opstaaet ved en eksplosion for 3.000 aar siden.
De to förste seværdigheder havde vi hört om i forvejen, men det her var en god ekstra ting paa vores "halve udflugt."

Vi brugte altsaa 8 timer paa turen, kl. 11.30-19.30. Det var ikke for meget.

Ingen kommentarer: