Billeder fra rejser

Verden er en bog, og den, som ikke rejser, læser kun én side
The world is a book, and those who do not travel read only a page. (Saint Augustine, 354-430)

torsdag den 25. juli 2013

Krydstogt 3. Saint John, New Brunswick

Tirsdag den 23. juli 2013
Regnvejr i Saint John
New Brunswick, Canada


Så kom vi til Canada igen. Carnival Glory lagde ved 7-tiden til i Saint John i New Brunswick. 
Saint John er Canadas ældste by, handelsstation siden 1604, og i historien kendt som loyalistbyen. Blandt andet fordi tusindvis af engelsksindede kom på én gang i 1783 på flugt fra den amerikanske frihedskrig.

Da vi kiggede ud af koøjerne, kunne vi se dette:

Men sjovt nok ændrede udsigten sig hurtigt. Der er meget stor forskel på vandstanden i Fundy-bugten, hvor Saint John ligger. Kort tid efter havde tidevandet hævet skibet, så udsigten var sådan:



Selv med den begrænsede udsigt gennem koøjerne kunne vi se, at vejret i Saint John ikke var så flot, som det vi havde været vant til i lang tid. Da vi efter morgenmaden gik ud i byen vist det sig, at det stadigvæk regnede, - og det blev ved med at regne. Vi løb hen mod det nærmeste indkøbscenter.

Her havde vi held i uheld. Vi havde på forhånd bestemt os for ikke at tage på udflugt denne dag, og så var Saint John ikke det værste sted at opleve regnvejr.

Man har et City Market, som er en fin gammel bygning med lokale råvarer og som en af guidebøgerne skriver ”smuk i sig selv med sine skibsskrog-vægge og smedejernsport”
Dette gamle City Market er bundet sammen med det nye Market Square og andre indkøbssteder med et fælles indendørs gangsystem.
Så når det endelig skulle være øsende regnvejr, var det ikke det værste sted. Kun på de 100 meter hen ad Water Street til og fra Carnival Glory måtte vi ud i regnen
.
Der var mange canadiske varer på markedet
Ahornsirup og ahornsmør blandt andet.
Loftet i det gamle marked har form som en omvendt skibskøl
Det regnede stadigvæk udenfor markedet:


Så vi studerede byens historie:



Sidst på dagen kunne vi fra kahytten kun se op på kajen!
Det var blevet lavvande, da Carnival Glory skulle sejle ud.


Ingen kommentarer: