Billeder fra rejser

Verden er en bog, og den, som ikke rejser, læser kun én side
The world is a book, and those who do not travel read only a page. (Saint Augustine, 354-430)

torsdag den 22. september 2022

Friedrichstadt

 


22.09.2022

Så blev det tid til at besøge det nordlige Tyskland, og dermed Vadehavet, igen!
Et tilbud om boligbytte i Friedrichstadt ved Ejderen har igen lokket os til området. Det var ikke nogen svær beslutning. Vi kan godt lide at besøge marsklandet.

Nu ved vi, at Friedrichstadt ligger 327 km fra Holbæk, og byen kan nås på godt 4 timer med en lille kaffepause.

Bytteboligen i den østlige nyere bydel er fundet

Bente nyder en let frokost på terrassen efter ankomsten

Det særlige ved Friedrichstadt er dens hollandske præg med kanaler og gavlhuse. Den gamle bydel er meget malerisk.




Fra Wikipedia:
Frederiksstad 
(tysk Friedrichstadt) er en by i det nordlige Tyskland under Kreis Nordfriesland i delstaten Slesvig-Holsten med cirka 2.500 indbyggere. Byen i den sydvestlige del af Sydslesvig ligger direkte ved udmundingen af Trenen i Ejderen og minder med sin retvinklede gadestruktur, kanaler og mange huse i nederlandsk renæssancestil om en typisk hollandsk by. Grunden er, at byen i 1600-tallet blev bygget af tilflyttede nederlandske religiøse flygtninge, som blev kaldt til Sydslesvig af den gottorpske hertug Frederik 3. I dag findes stadig flere trossamfund i den lille by: tyske og danske protestanter, katolikker og nederlandske mennonitter og remonstranter. Der er dog ingen jødiske, unitariske eller kvækeriske menigheder i byen længere. På grund af de mange religionssamfund i byen blev Frederiksstad også kaldt toleranceby.


Byen ligger midt i marsken på en banke mellem Ejderen og dens biflod Trene, hvor denne udmunder i Ejderen, og som omflyder byen med sine arme og gennemskærer den med flere kanaler. Byen blev anlagt i en næsten regelmæssig firkant, og de snorlige gader kom til at skære hinanden i rette vinkler. Den fik et hollandsk præg med sine mange gavlhuse og sine kanaler, langs hvilke der ligesom i de ydre gader var plantet lindetræer.

Den første eftermiddag blev brugt på en vandring gennem den gamle bydel.
Her en række billeder fra byen:


















Ingen kommentarer: