Billeder fra rejser

Verden er en bog, og den, som ikke rejser, læser kun én side
The world is a book, and those who do not travel read only a page. (Saint Augustine, 354-430)

onsdag den 18. juli 2012

Australien 7 - Whale Watching


Tirsdag den 17. juli 

Med Blue Bay Warrior på udkig efter pukkelhvaler

I dag kom vi på whale watching fra Brunswick Heads Harbour. 

Vi havde hjemmefra bestilt turen med Blue Bay Divers, men de aflyste turen i går. Vi fik en mail om, at skolernes vinterferie netop var slut, og de blandt andet derfor havde fået for få tilmeldinger til mandagsturen, men vi kunne komme med i dag.
Det var heldigt nok. Nu fik vi set Mt. Warning i solskinsvejr i går, og det overskyede vejr i dag var fint nok til en tur på havet for at kigge efter hvalerne.

Vi kørte ud mod kysten inden kl. 8 for at komme frem til Byron Bay-området. På vejen så vi mange skolebørn i uniformer. De ventede på bussen. En skoleuniform består her af T-shirt, shorts eller nederdel og måske en hat med skygge.

Om vi så fik set hvaler? Det må man sige. Efter at have sejlet ud en halv times tid, dukkede der ret så mange op med jævne mellemrum. I lang tid var der 3, der fulgte med båden, svømmede langs med eller under båden for pludseligt at dukke op på den anden side. Det var fascinerende! Hvalerne er på vej fra Antarktis til Great Barrier Reef for føde deres kalve. Senere på året drager de den modsatte vej med deres kalve.
Vi fik at vide, at de trækker et godt stykke ude fra kysten, når de skal nordpå, og inde langs kysten, når turen med kalvene går mod Antarktis igen.
Fuld fart på vej ud


Der kigges efter hvaler, og der er spottet en


Så er der show


En hval lige foran båden

Dagens fugl(e): Pelikan

Pelikaner i havnen med Blue Bay Warrior i baggrunden.
Båden er ikke stor, men der var også kun 11 passagerer og 2 besætningsmedlemmer med

- og da vi sluttede dagen af med en sving ud omkring fyrtårnet på Cape Byron Bay, så og hørte vi flere Rainbow Lerikeets

Ingen kommentarer: