Billeder fra rejser

Verden er en bog, og den, som ikke rejser, læser kun én side
The world is a book, and those who do not travel read only a page. (Saint Augustine, 354-430)

tirsdag den 10. juli 2012

Australien 1 - Findes hippierne endnu?

Tirsdag den 10. juli 2012

Nimbin - en tidslomme fra 70'erne

Gennem fire årtier har man valgt at insistere på at leve livet på en anden måde end det australske majoritetssamfund. Hippierne var her først. Ja, faktisk er de her stadigvæk, og nogle af dem har slået sig på alternativ behandling, new age og lignende.
(Citat fra omtale af det nordlige New South Wales i Politikens "Turen går til...")
Det lyder meget alternativt, og i dag så vi, at byen Nimbin lever op til beskrivelsen.

Vi stod for første gang op og kiggede ud i vores omgivende landskab. Der var mærkelige lyde fra fuglene og en flot udsigt med tåge mellem træerne. Et spændende sted. 
De sidste kilometer fra selve Jiggi op til vores byttebolig er en grusvej, der snævrer ind lige inden, vi kommer frem til huset, mens mængden af træer tager til. Så vi har en fornemmelse af at bo midt i skoven. Når vi kigger tilbage mod Jiggi, kan vi dog se åbne felter mellem træerne.
Vores morgenudsigt over Jiggi-dalen
 Så kører vi ud i landskabet

Hvilken bil skal man vælge?

I dag skulle vi på vores første tur i omegnen. I går kørte vi hertil fra Brisbane i familiens Subaru stationscar, men i dag valgte vi byttefamiliens Peugeot Partner. Den er næsten identisk med vores egen bil derhjemme, - altså bortset fra at det her er en varevogn og rattet sidder i højre side.


 Partneren er parkeret i Nimbin

Nimbin

Vi kørte op til byen Nimbin. Den ligger ca. 30 km nord for Lismore, og det er en meget usædvanlig tidslomme fyldt med hippie-typer. Som en vejarbejder, der stod med et stopskilt, sagde til os: "Nimbin - that's like a circus"

(Hvorfor Nimbin ændrede sig fra at være et landbrugsområde til et centrum for alternativ livsform, kan læses på http://en.wikipedia.org/wiki/Nimbin,_New_South_Wales

Det var sjovt at gå en tur i byen.
En handlende hippietype sagde, efter de indledende "how are you today" - "we are fine, how are you":
"I'm fine. It is always good here"

Vi kan alligevel ikke lade være at tænke på, at selv om der er gode hensigter om alternativ energi og alternativ livsform, så er det besynderligt, at hippier nu er blevet til en turistattraktion.
Nogle af dem ser også ud til at have mistet en del hjerneceller ved hjælp af den hash, som hyldes kraftigt i byen. Her er en række billeder fra den usædvanlige by:




Disse fugle så vi i Nimbin:
 De passer noget så godt ind i gadebilledet i Nimbin. 
Racen hedder Rainbow Lorikeet.

Ingen kommentarer: