Billeder fra rejser

Verden er en bog, og den, som ikke rejser, læser kun én side
The world is a book, and those who do not travel read only a page. (Saint Augustine, 354-430)

lørdag den 22. oktober 2011

Lago di Garda 5

Gargnano den 21. oktober 2011

RUNDT PÅ MONTE BALDO
Det mest fantastiske vejr, og så fik vi kørt en udsigtstur af de helt store!

Vi kørte over på østsiden af Gardasøen og op på Monte Baldo. Opstigningen foregik ad meget smalle og stejle veje forbi vinmarker. - Mange tak til vores GPS, der kunne anvise den korteste, og dermed formodentlig også den smukkeste/smalleste vej op.

Første udsigt var ned mod den nordlige ende af søen over mod Limone.





Derefter på langs af Monte Baldo på overraskende gode veje i omkring 2.000 meters højde. Forklaringen er skisport!

I den sydlige ende, da vi igen var kørt nedad, fik vi gået på trapper!!! I byen Spiazzi ville vi, (fordi vi var grundigt forberedte på seværdigheden) se en af de store valfartskirker, Madonna di Corona. Selv om vi havde læst om den, kunne nogle turister fra Brasilien give os flere oplysninger. Valfartskirken har et klæde med aftryk af Jesus, og ikke mindst har den en helt formidabel beliggenhed ind mod klippen højt over Adige-dalen. Men der skulle en gåtur på mange trapper til for at komme frem til kirken.

Vi kunne sagtens forstå at kirken, som brasilianerne fortalte os, under 2. verdenskrig havde været brugt som tilflugtssted, fordi den ikke kunne ses og beskydes af amerikanerne.

- At vores gåtur blev ekstra lang, skyldes dog også, at vi først kom til at gå op til toppen af klippen, før vi fandt ud af, at man skulle en anelse nedad fra Spiazze.







Til sidst kørte vi over den lavere del af det sydlige Monte Baldo tilbage til Gardasøen og op langs den østlige bred til Torbole og Riva del Garda.

Solen skinnede stadigvæk, da vi nåede frem. Sikke en tur. Trods alt kun 175 km, men det tog over 10 timer, før vi var hjemme.


Da var vi også trætte efter de mange udsigter, vores gåture og kørslen med de mange "tornandi" = sving.

Ingen kommentarer: