Billeder fra rejser

Verden er en bog, og den, som ikke rejser, læser kun én side
The world is a book, and those who do not travel read only a page. (Saint Augustine, 354-430)

fredag den 21. oktober 2011

Lago di Garda 3

Gargnano den 19. oktober 2011


REGNVEJR OG TURISTFÆLDEN SIRMIONE
Det regnede i morges og derefter med mellemrum i dagens løb.

Vi tænkte, at det kunne være udmærket med et besøg i en af de nærliggende store villaer med flotte udsmykninger. Men da den, vi kørte til, viste sig at være lukket (stol ikke på turistbøgerne!) kørte vi videre mod sydenden af søen.

Nederst i søen på en lang tange ligger Sirmione. En flot by også i regnvejr, men absolut en rigtig turistfælde. Der må blive solgt tonsvis af is og souveniers hver dag? vi gik lidt rundt i byen, og vi gik mellem de kæmpestore cypresser ud til spidsen af øen,men vi stod imod enhver trag til indkøb.

Derimod fik vi på vejen hjem købt pizza på en restaurant nede ved havnen her i Gargnano. Pizza med "havets frugter" viste sig at være et meget flot indkøb. Men det var lige spændende nok at komme det sidste stykke hjem. Hvis det ikke tidligere er nævnt, så lad det være nævnt nu: Vejen, Via Prea, fra byen og op til vores lejlighed er MEGET stejl Og MEGET smal.

Når den så også er våd, er det mere end en VW Polo uden firhjulstræk kan klare. Gad vide om der findes Poloer med firhjulstræk? Vi havde fået en mistanke allerede i morges om, at vejen kunne være lumsk i regnvejr.

Da vejen drejede om et hjørne, og stigningen samtidig var ekstra kraftig snurrede forhjulene rundt og bilen gled over mod stenmuren. Heldigvis fik vi hold på den, men hvordan skulle vi komme op/ned uden at ramme stenmurene? Selvfølgelig kom der en Land Rover på vej opad kort efter. Så vi var noget i vejen!

Med held og dygtighed (!) fik vi bakket stødvist nogle gange, og det lykkedes at få bilen til at bevæge sig opad efter nogle forgæves tilløb. Der lugtede grimt af brændt gummi, da vi nåede vores parkeringsplads. Erik er klar til "burn out" i Ringkoebing!

Efter den oplevelse smagte "havets frugter" rigtig godt.




Ingen kommentarer: