Billeder fra rejser

Verden er en bog, og den, som ikke rejser, læser kun én side
The world is a book, and those who do not travel read only a page. (Saint Augustine, 354-430)

torsdag den 2. maj 2019

Canberra 17B - Ikke rigtige udflugter


Ikke rigtige udflugter

Det er næsten ikke rigtige udflugter. Ikke når vi kører til steder, som ligger under 10 km væk fra boligen og måske endda besøger steder, som vi har besøgt før.

Men med en by på 410.000 indbyggere omgivet af et meget kuperet terræn, så er der noget at se på, også uden at køre langt.
Flere af stederne skulle simpelt hen også besøges igen.


Ambassader
(3 km)

Der er mere end 80 ambassader i Canberra, og de ligger tæt i ambassadekvarteret. Der er tale om nybyggeri, så mange lande har benyttet muligheden for at sætte et karakteristiske præg på bygningerne. Nogle billeder fra en vandring i kvarteret:

Kina - stort og godt bevogtet
En enlig demonstrant overfor den kinesiske ambassade



New Zealand med køer

Papua New Guinea - helt ubevogtet

Indien

Sydafrika
Den danske og norske bygning, som lå sammen ved siden af Canberras moske, var ikke noget at skrive hjem om!

Halvvejs på vandringen fik vi set noget helt andet. Kvarteret Westlake, som tidlige havde været beboet af arbejdere, der var kommet for at bygge den nye hovedstad i årene 1922-1965, var nu et tomt område.
Her var kun kænguruer og galah'er og skilte, der markerede, hvor de forskellige familier havde boet.










National Arboretum - igen
(7 km)

Fra boligen kan vi kigge direkte over på arboretet, og vi ved, at der er en flot udsigt fra bakken derovre tilbage mod byen.
Udsigten var et besøg mere værd, og vi fik set en anden del af arboretet, nemlig en hel afdeling med korkege. Dette område brændte heldigvis ikke i 2003 og kunne blive en del af arboretet, som ellers består af nyplantninger efter 2003.


Hele 4.500 træer er der i korkafdelingen, som blev plantet i 1917 på foranledning af byens arkitektpar Burley Griffin. Byen skulle være selvforsynende.Ved første høst i 1948, viste det sig af være kork af fin kvalitet, og der er siden 2001 blevet høstet af portugisiske arbejdere.

Udsigten fra soluret på Dairy Farmers Hill i aboretet.
Teksten ved uret fortæller, at det blev opsat i 2013, og det er en gave fra byen Queanbeyan i anledning af Canberras 100-års jubilæum og Queanbeyans 175 årsdag.
De to steder har udviklet sig forskelligtI dag er Canberra en by på 410.000 indbyggere og Queanbeyan, 15 km mod øst, er en noget mindre by med 36.000 indbyggere.

Panoramaudsigt over hele området fra Dairy Farmers Hill






Botanical Gardens - igen
(9 km)

"De botaniske haver skulle besøges igen!"
(Sagde hvem?)


Det var nu også værd at komme der igen. Der var flere banksia, der blomstrede nu, og i det hele taget er disse haver et dejligt fredfyldt sted at slentre rundt.



Banksia


Peach-flowered tea-tree

Eastern Spinebill
En af de små fugle i regnskovsafdelingen

Mimoserne


Variationer af Sturt's Desert Pea


Old Bus Depot Market - igen
(5 km)

Dette marked var også værd at besøge igen. Samtidig fik vi kigget på glasværket ved siden af og det nye smarte beboelseskvarter ved Lake Burley Griffins østlige del. Det minder om de nye havnekvarterer i København, - sikkert lige så dyrt at bo i.



Konkret udbytte af besøget på markedet.
Så kan vi klare os lidt igen.

Ingen kommentarer: