Billeder fra rejser

Verden er en bog, og den, som ikke rejser, læser kun én side
The world is a book, and those who do not travel read only a page. (Saint Augustine, 354-430)

mandag den 8. januar 2018

Cypern 9 - efterskrift

Det delte Cypern

Det var en interessant uge på Cypern.
Bortset fra hovedstaden Nicosia (Lefkosa på tyrkisk) var vi kun på den nordlige, såkaldte tyrkiske del af øen, og det har efter rejsen givet lyst til at læse lidt mere om øen.

Dette citat er taget fra bogen "Cypern - I halvmånens skygge":
Rent bortset fra at det ikke er lovligt at invadere et land og skabe en ny stat på dets jord, er det også så som så med uafhængigheden for TRNC, der de facto er en tyrkisk vasalstat. Ingen steder på Nordcypern vil man se TRNC-flaget hænge uden sammen med Tyrkiets flag.
Bogen beskriver Cyperns historie med vægt på tiden efter 2. verdenskrig. Tydeligvis med vægt på den græske fortolkning af begivenhederne.
Et udmærket modstykke til vores uge i den tyrkiske del af øen.

Da vi besøgte klostret i Bellapais (link) hørte vi om den engelske forfatter Lawrence Durrell, der havde boet i landsbyen.
Hans bog Bitter Frugt (Bitter Lemons eller Bitter Lemons of Cyprus) er en rigtig god skildring af Cypern før delingen og en englænders oplevelse af, hvordan delingen opstod i løbet af få år og førte til krigshandlinger.

Bogen kunne fremskaffes, men biblioteket måtte hente den i et depot. Cypern før delingen er nok for længe siden til at være andet end et historisk emne.



Ingen kommentarer: