Billeder fra rejser

Verden er en bog, og den, som ikke rejser, læser kun én side
The world is a book, and those who do not travel read only a page. (Saint Augustine, 354-430)

onsdag den 23. august 2017

South Australia 3



Den 22. august 2017
PORT ADELAIDE og SEMAPHORE BEACH

En dag på stranden nord for Adelaide.
Det er ikke en selvfølge med godt vejr om vinteren i Adelaide-området. I nogle dage har der været udsigt til regn.
"Sorry about the rain, but we need it" hørte vi i dag.

Men det klarede op, og vi fik en dag, som var egnet til en tur til stranden ud for Adelaide.
Først kørte vi til den gamle havn i Port Adelaide. Der var her kolonisterne (ikke straffefanger som i andre dele af Australien) ankom sidst i 1800-tallet. 

Et af skibene, som med 23 rejser til South Australia mellem 1864 og 1886 bragte nybyggere til Adelaide, er clipperen City of Adelaide. En kvart million australiere kan i dag spore deres oprindelse tilbage til passagerere og besætningmedlemmer på City of Adelaide.
Det er verdens ældste overlevende clipper, (den anden er Cutty Sark i London,) og den er nu ved at blive restaureret her i Port Adelaide.

Vi nøjedes med et kig udefra. Derimod var vi oppe i det gamle fyrtårn fra 1869. Her fra kunne vi endnu tydeligere se de fine gamle bygninger fra kolonitiden.




Et moderne indslag: Murmalerier
Fra Port Adelaide var der kun få kilometer ud til Semaphore Beach, og det var et dejligt sted at gå tur. Der var nu solskin og omkring 16 grader. Flot vintervejr.
På stranden er der altid nogen, som leder efter ting at samle op:


En dejlig strand var det, uanset om man ledte efter ting eller ej.

Badehotellet Palais Hotel







Vi nød frokosten (fra Subway) oppe i byen med denne udsigt over Semaphore Beach:



Bag os havde vi dette tårn.
Kort før klokken 13 hver dag, trækkes der en "kanonkugle" op i tårnet. Klokken 13 "falder" kuglen - og skibe uden for kysten kunne synkronisere deres ure! Det er ikke nødvendigt i dag, men her er kuglen på vej ned. Hvad gør man ikke for turisterne?

Vi kørte videre ned langs stranden og hjem over Adelaide Hills og så udsigten fra det højeste punkt, Mount Lofty, men det var ved at blive aftendiset.

Her er i stedet udsigten over Adelaide Hills og Adelaide, som den så ud dagen før nogle få hundrede meter fra vores midlertidige hjem.

Adelaide Hills i aftenlys

Adelaide centrum i det fjerne, - der er 15 km ind til centrum.
Det ser nu ud til, at de sidste dages regn hører op. Der skulle komme en dag mere med byger, men derefter klarer det op om eftermiddagen, og det bliver det tørvejr op til den sidste weekend i den australske vinter.


Ingen kommentarer: