Billeder fra rejser

Verden er en bog, og den, som ikke rejser, læser kun én side
The world is a book, and those who do not travel read only a page. (Saint Augustine, 354-430)

mandag den 5. december 2016

Madeira 3 - Låge 5

JULEREJSEKALENDEREN

Bag låge nummer 5 gemte der sig billeder fra Nonnernes Dal.
Nonnerne fra Santa Clara klosteret i Funchal flygtede ifølge legenden til Madeiras dybeste dal, Curral das Freiras, for at undslippe vilde pirater. 
I dag kan du fra en udsigtsplatform ved Eira do Serrado opleve en svimlende udsigt 800 m ned i den frugtbare dal, hvor landsbyen ligger spredt på opdyrkede terrasser, omgivet af flere af Madeiras højeste bjergtoppe. 
Curral das Freiras menes at være opstået ved, at en vulkan for millioner år siden er sunket sammen og derefter eroderet til en dyb dal. Her er en fantastisk akustik - du kan høre hundegøen fra landsbyen lang, langt nede.
(Beskrivelsen er fra www.madeira.dk, - en lidt grundigere beskrivelse findes her: http://www.kulturrejser.dk/blog/nonnernes-dal-madeira)
Beskrivelsen af landskabet passer meget fint med det vi så.
Her er vi på vej op mod udsigtspunktet Eira do Serrado:


Fra udsigtspunktet var der en helt fantastisk udsigt ned over landsbyen langt nede i dalens bund. Et flot kig inden turen videre ned til landsbyen.


Nederst i dalen ses Curral des Freiras, Nonnernes Refugium.

Leni nyder udsigten
Bente nyder udsigten

Erik og Leni nyder udsigten

 Resten af turen ned til landsbyen var nem. Der var en tunnel på 2.400 meter, der lettede turen.
Selve landsbyen er ikke særlig bemærkelsesværdig, men den har en kirke, nogle restauranter og en række butikker, der sælger kager og drikkevarer, gerne med kastanjer, som en del af indholdet. Vi fik da også en "sandkage med kastanje" med hjem.


Ingen kommentarer: