Billeder fra rejser

Verden er en bog, og den, som ikke rejser, læser kun én side
The world is a book, and those who do not travel read only a page. (Saint Augustine, 354-430)

tirsdag den 28. april 2015

Forårstur til Tyskland/Holland 12 - Hattstedtermarsch

Arlau Schleusse den 26.-27. april 2015

Så kom vi igen på besøg i marsken i Nordtyskland. På hjemturen fra Tyskland/Holland blev det til et ophold på Hotel Arlau Schleusse.

---0---   ---0---   ---0---
Vores første ophold på vejen nordpå var dog et genbesøg i Meldorf, hvor vi overnattede på udturen. Ikke for at se mere på byen, men for at se et museum, som vi ikke nåede på udturen.
Dithmarscher Landesmuseum fortæller om Ditmarskens historie fra bonderepublikken i det 15. århundrede over kampen mod danskerne til nazitiden og den moderne kultur. 
Gammel bondestue
Stue fra 1960'erne


Bente i skolestuen

Ditmarsken = Det brune fyrtårn. Interessant grafik fra udstillingen om 1920erne-30erne.

De orange søjler yderst til højre viser, at ved valget i 1930 fik nazisterne under 20 % i hele landet, men over 40 % af stemmerne i Ditmarsken.
Som der stod i teksten ved siden af søjlerne: Bis heute tut sich die Region schwer mit ihrer Vergangenheit als "brauner Leuchtturm" innerhalb von Schleswig-Holstein.
Det mest interessante på museet var dog næsten den midlertidige udstilling af maleren Ottilie Reylaender, som kom fra området men boede meget af sit liv i Mexico.
"Ottilie Reylaender - Unterwegs - Lebensreise einer Malerin 1882 - 1965"
Lokalt motiv
Motiv fra Mexico
Selvportræt

---0---   ---0---   ---0---


Men bortset fra besøget på museet i Meldorf, havde vi ikke nogen længere ophold. Det var heller ikke vejr til det. Regnvejr det meste af tiden.
Vi kom frem til marsken ud for Hattstedt sidst på eftermiddagen. Dejligt at se digerne, fårene og lammene igen, og så klarede det op. Rigtigt forårsvejr igen. Det blev til en digevandring med det samme.

Dagen efter nåede vi både Husum og flere timers digevandring ved Sönke Nissen koog












Ingen kommentarer: