Billeder fra rejser

Verden er en bog, og den, som ikke rejser, læser kun én side
The world is a book, and those who do not travel read only a page. (Saint Augustine, 354-430)

onsdag den 23. april 2014

Hattstedtermarsch 2 - Hallig Hooge

Tirsdag den 22. april 2014

En hel dag ude i vadehavet på en af Halligerne.
Hallig Hooge, ein kleines Eiland, das von der Nordsee um- und manchmal sogar überspült wird, lädt Sie zu nie gekannten Impressionen von Raum, Zeit und Natur ein.
Citat fra www.hooge.de 

Vi synes, at det er altid er en oplevelse at sejle ud til en af øerne i vadehavet. I dag var det så Hooge, som er en af Halligerne, vi sejlede ud til. Den har kun et sommerdige, som ikke er højt nok til at modstå de store stormfloder en gang eller to om året.

Efter en times sejlads kom vi kl. 11 ud til Hooge, og der var tid til at se det meste af øen, (diget rundt om Hooge er kun 11 km langt,) inden kl. 15:45, hvor vi sejlede tilbage til fastlandet.

En rigtig dejlig dag med udsigt til marskland, varfter og tusindvis af Ringelgässe (knortegæs) 

Marsklandskab og massevis af gæs








Hanswarft, hvor vi både så naturudstilling (Ringeltage) og Köningspesel



 (Pesel betyder den fine stue, og navnet Königspesel skyldes, at Frederik VI i 1825 måtte overnatte her i et kaptajnshus fra 1776. Han var kommet til Hooge for at bese skaderne efter en stormflod, men blev selv fanget af oversvømmelser)







Stranden



Kirken på Kirchwarft

Stormflodsmotiv

..og så sluttede vi rundgangen af med en kop kaffe ved Zum Blauen Pesel (endnu et stråtækt hus, som er fra 1750) på Backerswarft. 

Der kommer biler til øen, og turisterne kan blive transporteret rundt på hestevogn eller leje cykler, men vi havde valgt at gå rundt.




Ingen kommentarer: