Billeder fra rejser

Verden er en bog, og den, som ikke rejser, læser kun én side
The world is a book, and those who do not travel read only a page. (Saint Augustine, 354-430)

onsdag den 9. oktober 2013

En tur til Maribo 1

Maribo med mere

Lolland, Falster og Møn
- med Maribo som udgangspunkt

De fleste af vores ture, som vi har vist billeder fra her på bloggen, har været udlandsture.
Men nu er vi på en ekspedition til en - for os - ukendt del af Danmark. Vi er kørt til Maribo på Lolland. Vi besluttede at køre via Langeland, så vi også kom gennem Vestlolland.
 
Turen er faktisk temmelig lang, uanset om man vælger turen over Herning-Vejle eller turen over Esbjerg-Kolding.
Korskro-ruten

Ruten over Herning-Vejle, som vi valgte

Men turen kom til at tage længere tid end beregnet. Samtidig med at vi kørte hjemmefra, var der sket en forfærdelig ulykke på motorvejen nær Middelfart. Flere lastbiler og en varevogn var kørt sammen, og motorvejen blev spærret.  Der var i mange timer rigtig mange biler, som skulle passere den gamle Lillebæltsbro.




Men vi havde god tid, og vi kørte omveje og fik set fine fynske landskaber omkring Nørre Aaby og Ejby, inden vil kom tilbage på motorvejen, og turen gik mod Odense, Svendborg og Langeland. Vi var et smut inde omkring Rudkøbing, inden vi sejlede over til Lolland.




Hvor er det længe siden vil sidst har set marker med sukkerroer:


UDKANTSDANMARK
Tit hører vi udtrykket Udkantsdanmark om det vestlige Danmark, hvor vi bor.

Da vil kom til Nakskov, kunne vi se, at der er man hårdere ramt. Byen har nogle meget charmerende stræder ned mod havnen og nogle fine gamle huse, men.... man får en fornemmelse af forfald, og der er ikke meget liv en almindelig eftermiddag i gågaden. I Ringkøbing ville der være fyldt med turister.
Der er temmelig mange genbrugsbutikker i hovedgaden. Der er ikke noget galt med genbrugsbutikker, men når de overtager hovedgaden...
Fint gammelt bindingsværk i i Nakskov
Sidst på eftermiddagen kørte vi videre gennem landskabet med sukkerroer til Hotel Maribo Søpark midt i Maribo lige ved domkirken og søerne.









Ingen kommentarer: