Billeder fra rejser

Verden er en bog, og den, som ikke rejser, læser kun én side
The world is a book, and those who do not travel read only a page. (Saint Augustine, 354-430)

tirsdag den 12. februar 2013

Catalonien 3 - MONTSERRAT

Tirsdag den 12. februar 2013

Hotellet i Calella serverer temmelig ordinær mad, men i store mængder. Efter en kraftig morgenmad var vi klar til at klare os indtil aften, og vi kunne tage på dagens udflugt til Montserrat, 60 km vest for Barcelona og omkring 100 km fra vores hotel.
Det var fint vejr til en tur i bjergene, omkring 10 grader undervejs og 5 grader på toppen af bjergene.


Vi fik lyst til at besøge Montserrat-bjergene, da vi havde læst om stedet::
Det er værd at besøge Montserrat. Her findes klostret og kirken med den sorte madonna af Montserrat. Klostret ligger højt til vejrs mellem særprægede klipper.Den lille sorte jomfru blev ifølge myten fundet af hyrder i en hule på bjerget og siden anbragt i kirken. Tilbedere står i kø for at gå forbi  det lille nips ovenfor alteret. Samtidig kan man høre det berømte drengekor, La Escolania, som synger her hver dag kl. 13.
 Og det var et meget flot sted med interessante oplevelser. Først nød vi selve beliggenheden af klostret og derefter så vi klosterkirken med den sorte madonna og drengekoret:

Monastir de Montserrat
Udsigten fra klosteret

Den sorte madonna,

Man afventer sangen kl.. 13

Drengekoret
Efter sangen kørte vi videre 550 meget højere op. En meget stejl tandhjulsbane kører fra klostret op til Sant Joan, hvor der var mulighed for en finevandreture i bjergene lige ovenfor banen øverste station.
Vi gik op til resterne af en eneboers tilholdssted. Til sidst sluttede vi eftermiddagen af med også at gå ned til klosteret igen. En tur nedad på 45 minutter.

Fra eftermiddagens vandretur på Montserrat: Vi kunne se meget langt, fx. kunne vi se Pyrenæernes hvide toppe, men det mest spændende var de mærkelige kuplede Montserrat-bjerge. De ligner cement med store klippestykker.
Et blik ned mod klosteret

Tandhjulbanen op til Sant Joan

Så er der vandretur på toppen

Vi er helt på toppen

Et lille hvil


Så runder vi et hjørne på vejen ned, og klosteret dukker op igen.
En spændende dag på Montserrat. På vejen hjem fik vi myldretiden omkring Barcelona at mærke. Dagen sluttede, som den begyndte, med en kraftig omgang spisning på hotellet.
"Der er ikke nogen, som skal servere en buffet for Erik, - og tjene på det!"

Ingen kommentarer: