Billeder fra rejser

Verden er en bog, og den, som ikke rejser, læser kun én side
The world is a book, and those who do not travel read only a page. (Saint Augustine, 354-430)

tirsdag den 8. september 2020

Dresden 7

I vinmarkerne ved Schloss Wackerbarth
i Radebeul

å
Der dyrkes vin på de sydvendte skråninger ned mod Elben. I Radebeul, nogle få kilometer længere nede af floden end Dresden, gøres det i stor målestok ved Schloss Wackerbarth.

Det er et meget specielt slot, idet det i realiteten ejes af fristaten Sachsen. Selv omtaler det sig som"EUROPAS ERSTES ERLEBNISWEINGUT"

Det er nok meningen, at man skal sætte sig og købe mad og vin på terrasserne ved slottet og måske også købe den dyre vin med hjem fra butikken.
(I artiklen nedenfor forklares, hvorfor vinene er dyre.)

Men vi snød dem. Vi nøjedes med at gå på vandring i vinmarkerne, og vi havde madpakke med.

Slottet og serveringsområdet

Serveringsområdet

Bente på vej op
Skiltet siger Riesling

Skiltet siger Traminer

Slottet og markerne

Om vin og sol - og forholdene i Sachsen

Panorama

Et kig fra vinmarkerne ned mod slottet

Et sidste kig op mod vinterrasserne

En glad mand, der har haft en god eftermiddag med vandring på vinterrasserne


På www.finans.dk har man redegjort for slottets historie og forklaret hvorfor det i dag ejes af staten Sachsen. Link til artiklen: Schloss Wackerbarth 

Her er et par citater fra artiklen:

Slottet har eksisteret siden 1730, men rigsgreve August Christoph von Wackerbarth og hans efterkommere havde ikke just let ved at skabe en sund drift. Nok var der penge i at dyrke vin, men det er langt dyrere at gøre det på snævre terrasser end de store vinmarker, som man finder længere nede i Europa, og i 1816 mistede slægten slottet ved en konkurs.

...

Selve hovedbygningen på Schloβ Wackerbarth og terrassemurene er klassificerede som kulturarv og skal derfor under alle omstændigheder bevares - om nødvendigt på skatteydernes regning. Vinproduktionen og besøgsaktiviteterne er profitable, men det er netop helheden, der lægges vægt på, og den ønskede ingen at betale en acceptabel pris for.

...

»Det siger sig selv, at vi har nogle hensyn at tage til de private vinavlere her langs Elben. Vi har bl.a. valgt at operere med de højeste priser, så ingen kan hævde, at skatteyderne i Sachsen byder de private vinavlere på priskonkurrence. 


Ingen kommentarer: