Billeder fra rejser

Verden er en bog, og den, som ikke rejser, læser kun én side
The world is a book, and those who do not travel read only a page. (Saint Augustine, 354-430)

lørdag den 19. februar 2011

Rom

Rom i vinterferien
13. februar - 18. februar 2011

Igen havde vores ven Ryan (fra RyanAir.com) skrevet til os for at gøre opmærksom på gode flypriser. Vi besluttede os for nogle dage i Rom, og det fortrød vi ikke.

Hvad kan man så nå, hvis man er i Rom fra søndag til fredag? Ikke så lidt. Vi så i hvert fald meget på de 4½ dag, vi havde til rådighed.

Søndag den 13. 02. 2011
Rundt i centrum

Først kørte vi i sne og fygning til Billund. Så en hurtig flyvning til Rom med ankomst kl. 13. Derefter tog det kun en halv times tid at komme med bus fra lufthavnen ind til det centrale Rom. Hotellet kunne vi gå til på knap 15 minutter.

Hotel Martini kan anbefales! Man får central beliggenhed, god indkvartering og det er billigt:

Hjemmeside klik her: Hotel Martini
Film på YouTube klik her: YouTube


Vi brugte eftermiddagen til at gå rundt i det centrale Rom. Her er Bente nået frem til det første vejkryds, hvor hun er blevet placeret foran ulven med Romulus og Remus.

Videre til Den Spanske Trappe.Månens står op over Den Spanske Trappe


Vi mødte en stor demonstration vendt imod Berlusconi. Senere blev vi klar over, at der havde været demonstrationer i alle større byer i løbet af søndagen.Så gik vi hen til Pantheon, og da det begyndte at blive mørkt, stod vi nede ved Trevi-fontænen.

Idyllisk afslutning på en eftermiddagens byvandring!

Mandag den 14. 02. 2011


Morgenmadslokalet

Ikke noget stort lokale på Hotel Martini, men et nydeligt sted at få morgenmad. Kirken lige overfor ligger også ud til Via Nationale, som er en af de centrale gader midt i Rom, så efter morgenmaden kunne vi hurtigt være i gang med udforskningen igen.

Vejret var flot, solen var fremme og i løbet af dagen blev der op til 16-17 grader, så vi nød turen gennem byen til Colosseum og derefter op på Palatinerhøjen.

Colosseum
Palatinerhøjen
Bente nyder udsigten fra Palatinerhøjen

Titusbuen og vejen ned mod Colosseum


Lago di Bracciano
Da vi havde været på Palatinerhøjen gik vi tilbage til Metrostationen ved Colosseum. Efter at have kørt sydpå med metroen et par stationer, steg vi om til et regionaltog. Det bragte os 50 km nord for byen. Her ligger Bracciano ved vulkansøen Lago di Bracciano.

Solskinsudsigt over Lago di Bracciano
med blomstrende kirsebærtræer og et mimosetræ i forgrunden.




Peterskirken
Efter eftermiddagens udflugt til Bracciano, kørte vi igen med regionaltoget tilbage til Rom, - meget billigt, da en billet gælder i 6 timer, og vi kunne derfor køre de 50 km tilbage på de samme billetter.
Vi stod af ved stationen nær Peterskirken. Vi kunne også lige nå at kigge ind der, og det var nemt, da der ingen kø var for at komme ind sidst på eftermiddagen.


La Traviata

Men vi var ikke færdige med at opleve noget endnu. Dagen var ikke slut, og det var jo Valentinsdag. Erik havde hjemmefra bestilt billetter til en hemmelig begivenhed, som viste sig at være en salonopførelse af operaen La Traviata. Det foregik i et mindre lokale på Hotel Mediterraneo. Et lokale med plads til omkring 80 personer, og der var 70 tilhørere.

Bente bliver vist ikke den helt store operafan? Hun syntes bedst om boblevinen, der blev serveret ved pausen midtvejs! Det generede åbenbart hendes indtryk af stykket, at den unge kurtisane var en lidt ældre let fedladen dame. Men hun mente, at de sang godt!

Her kan sopranen høres på YouTube:
Manuela Farina



Tirsdag den 15. 02. 2011
Vatikanmuseet Morgensol på Peterskirken og Vatikanmuseet

Ja, det er vigtigt at have styr på tiden ligesom den soldat i Schweizergarden. Det var også vigtigt for os, for vi havde hjemmefra købt billetter til en rundvisning i Vatikanmuseets enorme samling. Vi skulle med rundt i godt to timer fra kl. 10.30
Det gav os dog god tid til at gå fra hotellet ned til museet.

Det er helt utroligt så mange ting, den katolske kirke har fået samlet her af mosaikker, skulpturer og malerier.

Efter lidt tid i "firmaets" første butik, (der var flere udsalg undervejs,) kom vi til den guidede tur. Den var god. Først en lang forklaring om udsmykningen i Det Sixtinske Kapel, hvor guiden ikke må forklare. Derefter en interessant tur igennem samlingerne.

Efter sådan en rundvisning, afsluttende med Det Sixtinske Kapel med Michelangelos dekorationer, er man godt fyldt i hovedet. Vi gik en lang tur langs Tiberen, op forbi Piazza del Poppolo og derefter igen op gennem nogle af de samme gader som dagen før.


Onsdag den 16.02.2011
Engelsborg
Som varslet blev det regnvejr. - Først gik vi ned til Piazza Venezia, hvor vi brugte en del tid i en boghandel med café. Så bestemte vi os for Engelsborg (Castel Sant'Angelo)
Engelsborg i formiddagssol

Vi kørte derned med bussen, som det viste sig umuligt at betale. Der var så mange mennesker med, at det var en bedrift bare at komme indenfor dørene. Efter besøget i borgen gik vi igen hjem. Der var passende ophold mellem bygerne, så det var blot et spørgsmål om at forlade butikkerne på de rigtige tidspunkter.

Udsigt fra Engelsborg - i sol

Væg- og loftsmykning, malerkunst og skattekister.
Det er en del af det, museet kunne byde på.


Udsigt fra broen mod Engelsborg - i regnvejr

Rom i en blanding af solskin og regnvejr

Torsdag den 17. 02.2011
Man kan komme ret langt omkring for 1 € med Roms Metro. En billet til Metroen bragte os helt ud til kysten til Roms badeby, Lido di Ostia.
På vejen tilbage gjorde vi ophold ved stationen Ostia Antica, hvor der findes en meget stor udgravning af Roms tidligere havneby. Byen ligger nu 3 km inde i landet.



Lido di OstiaOmklædningskabiner
Her i februar var der gang i vedligeholdelse og nybygning.


Vi går en tur på den øde strand
Bortset fra en lystfisker og en motionist var vi alene på stranden.
Bente kunne selvfølgelig finde noget at tage med hjem!


Ostia Antica
Roms antikke havneby, som nu ligger 3 km inde i landet.
Erik på vej ind i byens "Teatro"





Den udgravede bys omfang er imponerende

Så meget nåede vi på 4½ dag. Vi synes, at vi fik meget ud af den tur. - Den sidste dag var blot hjemtransport. Af sted fra hotellet meget tidlig morgen for at komme med Terravision morgenbus kl. 04.30

Når flyet så letter fra lufthavnen syd for Rom kl. 07.30, kan man med lethed være tilbage i Ringkøbing før kl. 12. - Det er da utroligt!